| TARİH | SAAT | ETKİNLİK ADI | ETKİNLİK BİLGİ | ||
|---|---|---|---|---|---|
| 1.11.2025 | 12:30 | Beslenmede Gıda Katkı Maddeleri, Alerjiler ve Sağlıklı Pratik Tarifler Eğitimi (Uzm. Dyt. Işın YALÇIN) | (Eğitmen: Uzm. Dyt. Işın YALÇIN) Uzman Diyetisyen tarafında gerçekleştirilecek atölye içeriği; Sağlıklı gıda seçimi nasıl yapılmalı? Beslenmeyle yaşam ömrü uzatılabilir mi? Antioksidan beslenmesi nedir? Glutensiz beslenme nedir, ne için yapılır? Alerjiler hakkında bilgiler ve Sağlıklı Pratik Tarifler verilecektir. (1,5 Saat) | Detay | Başvuru |
| 4.11.2025 | 12:00 | SERTİFİKALI PERMAKÜLTÜRE GİRİŞ EĞİTİMİ | (Eğitmen: DEMET ÖZDAMAR) Permakültürü öğrenmek isteyenlere bir kapı aralamaktadır. Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmak ve doğayla uyum içinde yaşama felsefesini öğrenmek isteyenler için açılan 12 saatlik bir eğitimdir. Her ders 3 saattir. Sertifika almak için her derse katılım mecburidir. 4 dersten oluşur. (18 yaş üstü YETİŞKİN) (1. DERS 04.11.2025 SAAT:12:00) (2. DERS 11.11.2025 SAAT:12:00) (3. DERS 18.11.2025 SAAT:12:00)(4. DERS 25.11.2025 SAAT: 12:00) 1. Ders Başlıkları: 04.11.2025 Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma/ Neden Permakültüre İhtiyacımız Var? / Dünyada Ekosistemlerin Durumu / Permakültür Tanımı / Permakültür Tarihçesi / Permakültür Etik Kuralları 2. Ders Başlıkları: 11.11.2025 Permakültür Tasarımı / Permakültür Tasarım İlkeleri / Tasarımda Temel Kavramlar Ülkemizden ve Dünyadan Tasarım Örnekleri 3. Ders Başlıkları: 18.11.2025 Permakültür ve Toprak / Kompost Çeşitleri / Permakültür ve Su 4. Ders Başlıkları: 25.11.2025 Permakültür Kent Bahçeciliği Tasarımı ve Uygulamaları/ Sosyal Permakültür /Sertifika Töreni | Detay | Başvuru |
| 9.11.2025 | 12:00 | Doğanın Diliyle Yaratıcı Yazarlık Atölyesi | (Eğitimci ve Yazar: Özge Doğar) Kitaplarla sorguluyor, düşünüyor ve üretiyoruz. Doğadan esinlenip yaratıcılığımızı keşfediyoruz Yaş grubumuz 7 ile 11 yaş (çocuklarına ev içi etkinlikler yaptırmak isteyen ebeveynler de katılabilirler.) Sözcüklerin ve doğanın renklerinden ilham alıp, hayallerimizle birleştiriyoruz. Yeni içerikler üretiyor, ilk öykülerimizi yazıyoruz. Kazanımlar - Doğayı yeniden keşfetmek - Ben ve doğa algısının gelişmesi - Çocuğun, bireysel farkındalığının gelişmesi, - Çocuğun, yaratıcılığının gelişmesi, - Çocuğun, hayal gücünün gelişmesi. Böylece sorgulayan, kendi kararlarını verebilen duygudaşlık (empati) ve özgüveni gelişmiş bireyler olmasını sağlamak. | Detay | Başvuru |
| 9.11.2025 | 14:30 | Vegan Yemek Yapımı Atölyesi (Parmigiana Yapımı) | (Eğitmen: OZAN KEÇECİOĞLU) Atölye 3 bölümden oluşmaktadır. 1.Kısım: İklim krizi, insan kaynaklı iklim krizi, gıdamız ve hayvansal gıdalar, gıdamızın iklim krizine etkisi, vegan beslenme hakkında bilgiler içeren kısa bir sohbet ile atölye başlayacaktır. 2.Kısım: Atölye de hayvansal ürünler kullanmadan bitkisel bakış açısıyla yaklaşarak uygulamalı olarak Parmigiana Yemeği yapılacaktır. 3.Kısım: Soru ve cevaplar ile eğitim sonlanacaktır. (18 Yaş ve Üzeri ) (2 Saat) | Detay | Başvuru |
| 15.11.2025 | 12:00 | Glutensiz Ekmek Yapımı Atölyesi | (Eğitmen: Neslihan BALAMİR) Glütensiz unların kullanım alanları, glüten görevi görecek malzemelerin tanınması, kullanımı, mayalama, yoğurma ve pişirme teknikleri anlatılacak ve uygulamalı olarak glütensiz ekmek yapılacaktır. (18 Yaş ve Üzeri) | Detay | Başvuru |
| 15.11.2025 | 14:30 | Tahta Baskı Tekniği İle Runner Yapımı Atölyesi | TAHTA BASKI TEKNİĞİ İLE RUNNER YAPIMI ATÖLYESİ (Eğitmen: Nuray KURT) Ihlamur ağacı tahta kalıpları ile, doğal boyalar kullanarak, doğal kumaş üzerine baskılar ile runner'lar yapılacaktır. (Yetişkin) 2 Saat | Detay | Başvuru |
| 23.11.2025 | 12:00 | Bahçıvanlığın Rehberi- Bahçe Tasarımı Eğitimi | Eğitmen: Işık Baştuğ Bahçe tasarımında ekolojik yaklaşımlar ve bitki desenlerinin planlanması alanın doğru okunmasının ilk adımlarıdır. Tasarımın uygulanabilir ve sürdürülebilir olması için izlenecek yolları belirleyerek katılımcıların planlama yapmasını hedefleyen bir eğitimdir. İçerikte yer alacak konular; Alan analizi ve topografya bakış, iklim değişikliğine uyum sağlayan bitki seçimi ve yerleşimi, ışık ve gölge ihtiyacının planlanması, sürdürülebilirlik ve su yönetimini içermektedir. | Detay | Başvuru |
| 23.11.2025 | 14:30 | Fonksiyonel Beslenme & Mikrobiyota - Sirke ve Ovma Kremi Yapımı Atölyesi (Dr. ZERRİN SÖNMEZ) | (Eğitmen: Dr. ZERRİN SÖNMEZ) Doğal malzemelerle evleri ekolojik hale getirmenin ip uçlarını anlatılacak, ekolojik ev pratikleri kazandırılarak doğal ürünlerle Sirke ve Ovma Kremi Yapımı uygulamalı olarak gösterilecektir. Sirke Yapımı için katılımcıların yanlarında küçük kavanoz getirmelerini rica ederiz. (18 Yaş ve Üzeri) 2 Saat | Detay | Başvuru |
| 29.11.2025 | 11:00 | EL YAPIMI KAĞIT ATÖLYESİ | (Eğitmen: NABAHAT KAVAK) Geri dönüşüm bilincini yayarak israfın önüne geçmek ve karbon ayak izimizi küçültmek için her yıl çöpe giden binlerce ton kağıdı geri dönüştürerek yeniden hayat bulmasını sağlamak ve geleneksel Türk kağıdının eski yerini, dünya el yapımı kâğıt piyasasında almasının hedeflendiği atölyede atık kağıtlarımızı nasıl değerlendiririz sorusunun cevabı keşfedilecektir. (2 Saat) | Detay | Başvuru |
| 29.11.2025 | 14:30 | Doğal Ürünler İle Makyaj Malzemeleri Yapımı Atölyesi (Dudak Balmı Yapımı) | (Eğitmen: EDA GÜNEL) Doğal Ürünler İle Makyaj Malzemeleri Yapımı Atölyesi (Dudak Balmı Yapımı) 3 bölümden oluşmaktadır. 1. Kısım: Zehirsiz, atıksız yaşam ve ekolojik farkındalık içeren kısa bir sohbet ile atölye başlayacaltır. 2. Kısım: Doğal Malzemeler tanıtılacak ve uygulamalı olarak Dudak Balmı Yapımı gösterilecektir. 3. Kısım: Soru ve cevaplar ile eğitim sonlanacaktır. (18 yaş üstü YETİŞKİN) 2 Saat | Detay | Başvuru |