Kadıköy Belediyesi Çevre Yönetimi ve İklim Değişikliği Müdürü Şule Sümer, Kadıköy Belediyesi'nin çevreye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Devamını GörKadıköy Belediyesi, Kadıköy’de yıl boyunca cam, pil, yağ gibi atık maddeleri düzenli ve düzgün şekilde toplayan ve çevreye duyarlı davranan kişi ve kurumlara ödül verdi.
Devamını Görİlk iki yılda 50 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye’nin en kapsamlı ve geniş katılımlı Kadıköy Çevre Festivali’nin üçüncüsü 60’a yakın sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Özgürlük Parkı’nda düzenlendi.
Devamını Görİlçemiz öğrencilerinde alternatif eğitim yöntemlerini kullanarak geri dönüşüm uygulamaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarının anlaşılmasına katkıda bulunmak için oluşturulan eğitim modülü Ekolojik Yaşam Merkezi’nde 6-8 yaş aralığında 10 kişilik gruplara verilmektedir.
Devamını GörTeorik eğitimlerle organik atıkların geri kazanımı konusunda bilincin oluşturulduğu; uygulamalı eğitimler ile öğrencilerin, organik atıkların solucanlar ile tekrar toprağa ve doğaya dönüştürülebilen ürünler olduğu, döngünün ürünü olan kompostun elde edilme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlandığı eğitimlerimiz 2012 yılından beri devam etmektedir. Farklı etkinlik alanlarında 294 öğrenci ve 10 öğretmene ulaşılan eğitimler; Ekolojik Yaşam Merkezi açılışından sonra her hafta düzenli olarak verilmeye başlanmış ve gerçekleştirilen 15 eğitimde 238 öğrenci ve 27 öğretmen katılım sağlamıştır. 2018 yılında toplam 532 öğrenci ve 37 öğretmene eğitim verilmiştir.
Devamını GörBu yıl 10’uncusu düzenlenen 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda 32 üye belediyenin 91 proje başvurusu arasından “Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi” yapısal özelliklerinin yanı sıra kentte eksikliğini hissettiğimiz eğlenceli ve bilimsel ekolojik eğitim ortamı sunması nedeniyle; Sağlıklı Şehir Kategorisi ödülüne layık görülmüştür. Proje Türkiye’deki ilk yerel yönetim uygulamasıdır.
Devamını GörEkolojik Yaşam Merkezimiz farklı ekolojik temanın bir arada olduğu aktif bir eğitim ve yaşam alanıdır. 22 Mayıs 2018 tarihinde Dr. Sait Darga İlkokulu’ndan 25 öğrenci ve 2 öğretmenimiz ile yükseltilmiş bitki yatakların yer aldığı alanda mevsimine uygun fide ve tohumlar “Ekim-Dikim Etkinliği” kapsamında toprak anayla buluşmuştur. Öğrenciler ekilen fide ve tohumları tanıma fırsatı bulmuş, ekimin nasıl yapılacağı konusunda da uygulamalı eğitim almışlardır.
Devamını GörEkolojik Yaşam Merkezi’mizin ilk eğitimi olan Esencanla Kompost Eğitimi 11 Mayıs 2018 tarihinde Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Çocuk Yavası’ndan 10 öğrenci ve 2 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Tüm atık türleri konusunda bilgilendirilen öğrenciler, kompost kutularını hazırlayarak, yeni tanıştıkları solucanları yanlarında getirdikleri organik atıkları komposta dönüştürmeleri için hazırladıkları kutuların içerisine yerleştirmişlerdir. Ekolojik Yaşam Merkezi içerisinde yer alan kümes, ekolojik gölet ve yükseltilmiş bitki yatakların bulunduğu alanı gezmişlerdir.
Devamını GörKadıköy Belediyesi projelerine bir yenisini daha ekledi. Ekolojik yaşama ilişkin farklı yaş gruplarının çeşitli eğitimler alabileceği, atölyelerin yapılacağı Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıldı. Kadıköy Belediyesi, Eğitim Mahallesi Hakkı Bey Sokak’ta bulunan alanı Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’ne dönüştürdü. Kadıköy Belediye Meclisi kararı ile plan değişikliği yapılarak bitişiğindeki parselle birleştirilen bin 520 metrekarelik yeşil alan, permakültür ilkeleri doğrultusunda planlanarak projelendirildi.
Devamını Gör